Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Κανένας κίνδυνος για την υγεία από την ακτινοβολία των κινητών

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας, σχετικά με τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό της ακτινοβολίας από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και internet, η οποία διήρκεσε 11 έτη και κόστισε 16,6 εκατομμύρια ευρώ. Κατά την διάρκεια της έρευνας αυτής, δεν βρέθηκαν αποδείξεις που να υποστηρίζουν ότι υπάρχει πράγματι κίνδυνος για την υγεία του ανθρώπου λόγω των συγκεκριμένων συχνοτήτων ακτινοβολίας και ισχύος εκπομπής σήματος.

Πιο συγκεκριμένα, δεν βρέθηκαν αποδείξεις που να συσχετίζουν την έκθεση σε εκπομπές χαμηλής συχνότητας κατά την εγκυμοσύνη, με την ανάπτυξη καρκίνου κατά την παιδική ηλικία ή την χρήση κινητών τηλεφώνων με την εμφάνιση λευχαιμίας.

Η έρευνα αυτή χρηματοδοτήθηκε από πληθώρα κυβερνητικών και βιομηχανικών πηγών και για να βεβαιωθεί η ακεραιότητα της, ο επιστημονικός έλεγχος του προγράμματος δόθηκε σε μία ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου που αποτελούταν από ανεξάρτητους ειδικούς, κυρίως έμπειρους ακαδημαϊκούς.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είναι σίγουρα αρκετά καθησυχαστικά. Ωστόσο, στο τέλος της διατυπώνεται η ανάγκη περαιτέρω έρευνας σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα την ανάπτυξη συμπεριφορικών/νευρολογικών συμπτωμάτων εξαιτίας της χρήσης κινητών από παιδιά και οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους στον ύπνο και στις λειτουργίες του εγκεφάλου. Απτά αποτελέσματα αναμένονται μετά το πέρας της μετά-ανάλυσης των διαφόρων σχετικών ερευνών που έχουν δημοσιευθεί

Σας καθησυχάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας; Πιστεύετε ότι η μαζική χρήση ασύρματων συσκευών ενέχει κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου;

[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.