Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Microsoft: Πιο «Aero» τα Windows 9, πιο «cloud» τα 10;

Όσο εμείς περιμένουμε τα Windows 8.1 τους επόμενους μήνες, ξέροντας τι περίπου αυτά θα μας προσφέρουν, φαίνεται πως η Microsoft κοιτάει μπροστά, σχεδιάζοντας τις επόμενες εκδόσεις του λειτουργικού της. Στη δημοσιότητα έρχονται λοιπόν λεπτομέρειες για τα Windows 9 και 10, τις οποίες μέλος του Ru-board forum (με σχετικά καλό ιστορικό επί του θέματος των φημών) ανάρτησε εκεί, δίνοντας μας μια πρώτη εικόνα από τα υπό κατασκευή λειτουργικά συστήματα. 

Αρχικά, ας δούμε τα Windows 9, τα οποία όπως όλα δείχνουν θα έρθουν στην αγορά κάπου μέσα στο 2014 και όχι προς το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, όπως ήθελαν προηγούμενες αναφορές. Οι διαφορές τους σε σχέση με τα Windows 8 θα είναι ελάχιστες, όμως σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, στο μυαλό της εταιρίας είναι η επαναφορά του Aero interface, τροποποιημένο όμως σε κάποιο βαθμό.

Στα Windows 10, ωστόσο, αναμένονται πάρα πολλές αλλαγές, με κυριότερη ίσως τον προσανατολισμό του όλου λειτουργικού προς το «cloud». Πιθανό είναι να μιλάμε για το πρώτο cloud-based λειτουργικό που θα επιτρέπει πρόσβαση στον προσωπικό υπολογιστή του καθενός από κάθε υπολογιστικό σύστημα, με την προϋπόθεση φυσικά να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. 

Μια πρώτη εικόνα των Windows 10 θα δούμε μέσω concept, το οποίο θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στο κοινό. Παράλληλα, μαθαίνουμε πως το μέλλον των Windows RT βρίσκεται στα χέρια των υπευθύνων που μελετούν τα ενδεχόμενα συνέχισης ή κατάργησης τους, με την πηγή να αναφέρει πως δεν αποκλείεται ολοκληρωτική ενοποίηση των RT με τα Windows Phone. Είναι πάντως νωρίς ακόμα για τις όποιες εικασίες, αν και δεν αποκλείεται η εταιρία από το Redmond να βλέπει το μέλλον από νωρίς, έτσι ώστε να έχει όλο το χρόνο μπροστά της για δοκιμές και προσθήκες. 

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.