Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Απίστευτη έκθεση από σκονάκια- «έργα τέχνης»


Μια απίστευτη έκθεση από… σκονάκια φιλοξενεί το ΑΠΘ, που αναδεικνύει το πόσο εφευρετικοί και μεθοδικοί μπορούν να γίνουν οι φοιτητές αν… το θέλουν! 32 αντιπροσωπευτικοί τύποι σε σκονάκια φιλοξενούνται στην έκθεση, με πολλά από αυτά να ξεχωρίζουν καθώς πρόκειται κυριολεκτικά για «έργα τέχνης»!
Ανάμεσα στα… «καλλιτεχνήματα» ξεχωρίζει ένα σκονάκι σε μορφή παπύρου με μήκος 2 μέτρα και πλάτος 4 εκατοστά, τυλιγμένο σε δυο ξυλάκια, και με τις δυο πλευρές του γραμμένες από άκρη σε άκρη ώστε να διατηρηθεί μικρός ο όγκος του.
Αυτό όμως που θεωρείται πραγματικό «καλλιτέχνημα» είναι ένας άλλος πάπυρος μήκους 1 μέτρου και πλάτους 4 εκατοστών κατασκευασμένο από ριζόχαρτο και γραμμένο με ραπιδογράφο. Μάλιστα είναι τέτοια η λεπτοδουλειά που για την κατασκευή του χρειάστηκαν 10 ώρες δουλειάς που αν αφιερώνονταν για διάβασμα ο φοιτητής θα είχε σίγουρα περάσει χωρίς σκονάκι.
Στη συλλογή με τα… «εκθέματα» ένα «μίνι-βιβλίο» 100 σελίδων σε σμίκρυνση αλλά και ένα… ευρετήριο για σκονάκια το οποίο εντόπισαν οι καθηγητές πάνω σε φοιτητή μένοντας έκπληκτοι: «Ο φοιτητής είχε τόσα σκονάκια επάνω του, σε τσέπες, κάλτσες, παπούτσια και αλλού, ώστε ήταν αδύνατο για τον ίδιο να θυμάται πού έχει τοποθετήσει το καθένα από αυτά. Έτσι, κατασκεύασε ένα ευρετήριο, ώστε να θυμάται που έχει το τάδε σκονάκι για το τάδε θέμα».
Η έκθεση φιλοξενείται - προς το παρόν - σε χώρο του Τομέα Γενικής Οικονομικής θεωρίας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ωστόσο, εξετάζεται η μόνιμη μεταφορά της στη βιβλιοθήκη - αναγνωστήριο του τμήματος, έτσι ώστε να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν για τους φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.