Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Έρχεται το Bluetooth 3.0

Η επόμενη έκδοση του γνωστού προτύπου ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου. Το Bluetooth 3.0 θα είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με το υπάρχον πρότυπο, εξασφαλίζοντας υψηλότερες ταχύτητες επικοινωνίας. Παράλληλα, οι εμπνευστές της νέας τεχνολογίας έχουν συμπεριλάβει ρυθμίσεις για εξοικονόμηση ενέργειας.

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο Bluetooth 3.0 και την προηγούμενη έκδοση είναι ότι το νέο πρότυπο θα στηρίζεται στο πρωτόκολλο 802.11, γεγονός που σημαίνει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Το Bluetooth 3.0 θα είναι backwards compatible, έτσι ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία με συσκευές που στηρίζονται στην προηγούμενη τεχνολογία.

Όταν επικοινωνούν δύο συσκευές με Bluetooth 3.0, η μεταφορά δεδομένων θα γίνεται με βάση το πρότυπο 3.0 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αλλάζουν στο παλαιό πρότυπο, έτσι ώστε να εξοικονομείται ενέργεια.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από την ομάδα Bluetooth SIG, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιάσει στο κοινό και τις πρώτες συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.