Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

HDBaseT: TV από το καλώδιο Ethernet

HDBaseT[1] Μια νέα τεχνική με την ονομασία „HDBaseT“ υπόσχεται την ασυμπίεστη μεταφορά HD περιεχομένου μέσω του Ethernet αλλά και τη ταυτόχρονη τροφοδότηση των συσκευών με ρεύμα. Επιπλέον αυτή η τεχνολογία θα υποστηρίζει τόσο την τηλεόραση υπερυψηλής ανάλυσης (2k x 4k), όπως και την 3D TV.
Και το πιο ωραίο: η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί το φθηνό «κανονικό» καλώδιο δικτύωσης (Cat 5e, Cat6 με το συνήθη βύσμα RJ45), επιτρέποντας μήκη καλωδίωσης έως τα 100 μέτρα.
Η σύνδεση Ethernet θα επιτρέπει ταχύτητες στα 100MBit/s (100BaseT), με δυνατότητα επέκτασης στα 1GBit/s. Για την τροφοδότηση των συσκευών με ρεύμα η κοινοπραξία DBaseT σκοπεύει να χρησιμοποιεί μια διευρυμένη έκδοση του Power over Ethernet (PoE) – που στην παρούσα φάση μπορεί να προσφέρει μια μέγιστη ισχύς στα 30Watt, ενώ σύντομα θα είναι δυνατή και η υποστήριξη των 100Watt.
Aνάμεσα στα μέλη της κοινοπραξίας συμπεριλαμβάνονται οι LG, Samsung, Sony και Valens Semiconductor. Τα πρώτα προϊόντα που θα υποστηρίζουν το HDBaseT αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά φέτος.
Πηγή: pcnea.blogspot.com, dailytech.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.