Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Πώς να ξυριστείς εκεί που (λογικά) δεν μπαίνει ξυράφι..!

Η ολική αποψίλωση της αντρικής τριχοφυΐας είναι το απόλυτο trend. Θέλεις να μην αφήσεις τρίχα όρθια; Ακολούθησε (πιστά) τις οδηγίες!
Παραδέξου το: Πριν από δέκα χρόνια, το να ξυριστείς οπουδήποτε αλλού εκτός από το πρόσωπο, θα το θεωρούσες ό,τι πιο gay άκουσες ποτέ. Πώς αλλάξαν οι καιροί... Ο καθένας από τους άντρες role models έχει στις μέρες μας μια δικαιολογία για να απαλλαγεί από όσες περισσότερες τρίχες γίνεται.
Τα μοντέλα το κάνουν επειδή στην κάμερα διαγράφεται καλύτερα η
συμμετρία και οι αναλογίες του σώματος (τσάμπα τόσα μεροκάματα στα γυμναστήρια; δε λέει),
οι αθλητές γιατί δεν ιδρώνουν πολύ, γιατί γλιστράνε καλύτερα στο νερό, γιατί έχουν ως είδωλο το αρχαιοελληνικό ιδεώδες του αθλητισμού, γιατί κάνουν κι εκείνοι αρπαχτές με φωτογραφήσεις για διαφημιστικά κλπ. κλπ.
οι ηθοποιοί, για παρόμοιους λόγους,
οι πορνοστάρ για να φαίνονται πιο «προικισμένοι» (ως γνωστόν οι τρίχες δίνουν πόντους),
και δε συμμαζεύεται.
Εν πάση περιπτώσει, όποιος στην τελευταία απογραφή τριχοφυίας που έκανε στο σώμα του έχει μετρήσει περισσότερες τρίχες πάνω του από το λαιμό και κάτω απ’ ό,τι από το λαιμό και πάνω, τότε κατατάσσεται απευθείας στους Νεάντερταλ. Κι αυτό δεν είναι σωστό. Επειδή λοιπόν μπορεί να σου έχει μπει η ιδέα, καλό θα είναι να έχεις υπόψη ορισμένους απλούς κανόνες ώστε το πείραμα να πετύχει χωρίς «ατυχήματα», ανάλογα πάντα με το σημείο του σώματος που έχεις ορίσει προς αποψίλωση. Γιατί εμείς εδώ είμαστε για να σε βοηθάμε στα δύσκολα...
Γενικά:Ηλίου φαεινότερον: Αν πρόκειται να προβείς σε ολική αποψίλωση, είναι αλήθεια πως αυτή δεν είναι η καταλληλότερη εποχή, εκτός αν δεν πήγες ακόμα διακοπές. Το ξύρισμα καλό θα ήταν να γίνεται προτού πάρεις χρώμα από τον ήλιο, καθώς οι τρίχες μπλοκάρουν τον ήλιο και τα σημεία που αποτρίχωσες θα είναι πιο ανοιχτόχρωμα. Κι όσο το tan line είναι US (ούλτρα σέξι) στο γυναικείο μπικίνι, τόσο στην περίπτωση του άντρα είναι UX (ούλτρα χάλια).
Όλα ή τίποτα; Ανάμεσα στο trimming και την ολική αποτρίχωση η διαφορά είναι τεράστια. Το ξύρισμα στο σώμα δημιουργεί ένα εξαιρετικά ανεπιθύμητο φαινόμενο: Τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, με συνέπεια διαφόρων ειδών μπιμπίκια. Σε έχει ταλαιπωρήσει σίγουρα στο πρόσωπο – φαντάσου τώρα να συμβαίνει σε όλο σου το σώμα. Κι εκεί που νόμιζες πως θα αποκτήσεις μια Απολλώνεια λεία φιγούρα, καταλήγεις με ό,τι πιο αντιαισθητικό: Ατέλειωτες εκτάσεις δέρματος σπαρμένης με κοκκινίλες. Γι αυτό συνιστούμε να χρησιμοποιήσεις καλύτερα αντί για ξυραφάκι μια ηλεκτρική μηχανή trimming. Αφήνει ένα ελάχιστο τμήμα της τρίχας, που σχεδόν δε φαίνεται.
Από πού ν' αρχίσω;
Στήθος και κοιλιακοί Τα "υπέρ":Καλύτερο look: Ειδικά αν είχες το Μέλανα Δρυμό να επεκτείνεται σε ώμους και πλάτη.
Βελτιωμένη υγιεινή: Οι τρίχες αιχμαλωτίζουν βακτήρια.
Τα "κατά":Ξαναμεγαλώνουν: Και απαιτούν τακτική περιποίηση. Όπως έμαθες από μικρός, άπαξ και το ξεκίνησες, δεν το σταματάς.
Χάσιμο χρόνου: Νιώθεις πως κάνεις την ποινή σου χάνοντας χρόνο με το καθημερινό ξύρισμα; Ωραία. Πάρε τώρα την επιφάνεια προς αποψίλωση και πολλαπλασίασέ την επί πέντε τουλάχιστον. Αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα…
Ανεπιθύμητα φαινόμενα: Κάποιες φορές προκαλείται ερεθισμός, ακμή ή μπορεί να έχεις και αλλεργικά συμπτώματα.
Χρειάζονται τακτική περιποίηση: Κάθε τρεις τέσσερις μέρες (και θα έχεις πολύ φαγούρα στο μεσοδιάστημα).
Διαδικασία:
Μείωσε πρώτα το μήκος με ένα trimmer ή ψαλίδι, προτού χρησιμοποιήσεις ξυράφι, αποφεύγοντας κάθε επαφή με το δέρμα.
Πλύνε την περιοχή με ζεστό νερό. Περίμενε τρία με τέσσερα λεπτά να μαλακώσει το δέρμα.
Χρησιμοποίησε καινούργιο ξυραφάκι. Όσο πιο κοφτερό, τόσο καλύτερα (αλλά πρόσεχε).
Πρώτα απλώνεις κρέμα ξυρίσματος στην περιοχή. Κάποιοι θεωρούν προτιμότερο να βάζουν conditioner μαλλιών.
Ξυρίζεις ένα μόνο τμήμα τη φορά και με ελαφρύ χέρι – δεν πιέζεις καθόλου το δέρμα. Ξεπλένεις καλά κάθε φορά. Αν χρειάζεται να ασκήσεις πίεση, τότε πρέπει να αλλάξεις ξυραφάκι.
Προσοχή (μεγάλη) στην περιοχή γύρω από τις θηλές
Πλύσου με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να αποφύγεις ερεθισμούς.
Χρησιμοποίησε ένα καλό after shave, βαζελίνη ή βιταμίνη Ε. Απέφυγε να βάλεις άρωμα ή αποσμητικό τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το ξύρισμα.
Κάνε καθημερινή απολέπιση του στήθους (με ειδικά προιόντα) ώστε να μην ξεκινήσουν τρίχες να μεγαλώνουν προς τα μέσα.
Ηβικό τρίχωμα
Τα "υπέρ":Προσθέτει πόντους: Έμπειροι οπερατέρ, με μακρόχρονη θητεία σε γυρίσματα πορνοταινιών θεωρούν πως το ξύρισμα της αντρικής γεννητικής περιοχής «προσθέτει» μια περίπου ίντσα στο μέγεθος τους αντρικού πέους, όπως φαίνεται στο φακό. Για φανταστείτε: Μια ίντσα είναι κοτζάμ 2,5 πόντοι. (Εξ ου και η γνωστή παροιμία: της κοντής ψ…. της φταίνε οι τρίχες).
Καθαρότερα δόντια, δροσερότερη αναπνοή: Η πλειοψηφία των γυναικείων γκάλοπ θεωρεί πως το στοματικό σεξ δυσχεραίνεται σημαντικά όταν οι τρίχες μπαίνουν στο στόμα. Όπως και να το κάνουμε, έχουν δίκιο.
Αρωματοθεραπεία: Είναι γνωστό πως οι γυναίκες ανήκουν σε συνομοταξία με εξαιρετική ευαισθησία στις μυρωδιές – κι ως γνωστόν (αλλά μπορεί και να μην το ξέρετε) οι τρίχες έχουν εκτός των άλλων τον άχαρο ρόλο να συγκρατούν τις μυρωδιές του σώματος για λόγους που σχετίζονται με την αναγνώρισή μεταξύ των ομοφύλων μας τις εποχές που συγκαταλεγόμαστε ακόμα στους κερκοπίθηκους. Συνεπώς όσο λιγότερες, τόσο περισσότερες οι πρόθυμες «γκουρμέ» που θα θελήσουν να προβούν σε τεστ γευσιγνωσίας των ευαίσθητων περιοχών σας.
Τα "κατά": Όμοια με την προηγούμενη περίπτωση ξυρίσματος στο στήθος.
Διαδικασία:
Ξεκίνησε με ένα ζεστό ντους.Χρησιμοποίησε ψαλίδι (θέλει έμπειρο χέρι, εύκολα κόβεσαι ή καταντάς γελοίος αν το «κούρεμα» είναι ακανόνιστο) ή μηχανή trimmer για το πρώτο κούρεμα.
• Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ξυραφάκι (η πιο πρακτική λύση) τότε καλύτερα χρησιμοποίησε γυναικείο ξυραφάκι με διπλή λεπίδα και shaving gel. Σαπούνι απαγορεύεται δια ροπάλου.
Κάνε συντήρηση του look σου, το αργότερο κάθε 15 μέρες (το ‘παμε, είναι μπελάς).
Γάμπες – Πόδια:(Έλεος, σταμάτα κάπου. Τώρα).
Τρόποι αποτρίχωσης:Κερί: Πολύ πιο επίπονη διαδικασία, αλλά αν μη τι άλλο δε χρειάζεται να ξυρίζεσαι κάθε 4 με 6 εβδομάδες. Αν το αποφάσισες (ήρωα!), τότε απέφυγε το ντους για να μην υγρανθούν οι τρίχες – θα δυσκολευτείς πολύ περισσότερο να τις «φυλακίσεις» στο κερί.
Laser: Η πιο μοντέρνα και αποτελεσματική μέθοδος, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να την κάνεις χαλαρά στο σπίτι. Χρειάζεται εργαλεία και εξειδικευμένο προσωπικό. Συνήθως η διαδικασία απαιτεί περίπου μια ώρα. Συνήθως θα χρειαστείς έως και 6 φορές για να πετύχεις μόνιμα αποτελέσματα.
Προϊόντα:Κρέμες αποτρίχωσης: Πάρα πολλές εταιρίες διαθέτουν πλέον ειδικές κρέμες αποτρίχωσης για άντρες. Οι κρέμες αυτές διαλύουν τις τρίχες, έτσι ώστε να απομακρύνονται με ένα απλό ντους. Υπέρ: Σε σχέση με το κερί ή το ξύρισμα, είναι μια μέση λύση. Μειώνουν το χρόνο απασχόλησης και το κάνουν πολύ ευκολότερο. Κατά: Πολύ ακριβότερη λύση σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.