Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Seat Bocanegra: 1.4TSi και 180 hp

Seat Bocanegra

Το νέο Seat Ibiza έχει σαφείς σχεδιαστικές επιρροές από το Concept Bocanegra που παρουσιάστηκε τον Μάρτη του 2008 στην έκθεση της Γενεύης. Μόλις κυκλοφόρησε η έκδοση παραγωγής του Seat Ibiza, πολλοί το θεώρησαν λιγότερο τολμηρό απ’ ότι έπρεπε. Αυτής της άποψης όμως είναι και η μαμά-Seat που αποφάσισε να βγάλει σε κυκλοφορία και το Bocanegra.

Το “Μάυρο Στόμα” (Bocanegra στα Ισπανικά) έκανε το επίσημο ντεμπούτο του εντός έδρας, στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, στην διεθνή έκθεση της Βαρκελώνης. Σχεδιαστικά οι διαφορές είναι αρκετές με τις περισσότερες να εντοπίζονται στην μάσκα με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί κάνοντας το αυτοκίνητο να δείχνει πιο άγριο. Στο εσωτερικό έχουν γίνει κάποιες μικροαλλαγές με κυριότερη τα πιο sport καθίσματα που προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα στον οδηγό στις γρήγορες στροφοδιαδρομές.

Άγριο όμως δεν είναι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στις επιδόσεις αφού κάτω από το καπώ βρίσκεται ο γνωστός 1.4TSi της Volkswagen σε δύο διαφορετικές εκδόσεις του: με 150 και 180 άλογα, όπως και στα Ibiza FR και Cupra αντίστοιχα. Φυσικά, το κιβώτιο θα είναι το γνωστό πλέον DSG 7 σχέσεων και ο οδηγός θα μπορεί να κάνει τις αλλαγές από τα paddles που θα υπάρχουν πίσω από το τιμόνι. Στους Ελληνικούς δρόμους θα το δούμε λίαν συντόμως αφού οι πωλήσεις του Seat Bocanegra θα ξεκινήσουν πανευρωπαϊκά μέσα στο καλοκαίρι..

Seat BocanegraSeat BocanegraSeat BocanegraSeat Bocanegra

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.