Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή

Η πετρούλα θα κάνει υπερορίες από τη Παρασκευή για μας λέει τον καιρό.
Αααα μη ξεχάσεις να δεις και το καινούργιο site της
http://petroula.com/

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από μεθαύριο Παρασκευή, με βροχές καταιγίδες και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές -της βορείου Ελλάδος- με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Παρασκευή 20/3, στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα βαθμιαία θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Το Σάββατο θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από τα δυτικά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 22/3 θα συνεχιστούν οι συνθήκες του Σαββάτου, ωστόσο σταδιακά τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Τη Δευτέρα 23/3 τέλος, στην ανατολική και νότια χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι ανεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 8 μποφόρ με εξασθένηση, ενώ μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.